Blog 39: 6 Tips voor een gezellige en rustige pakjesavond.

We willen van pakjesavond altijd een gezellige avond maken. Helaas is dat niet altijd zo. Door de spanning van je kind, de dingen die je zelf allemaal hebt geregeld en de onrust die nu eenmaal hoort bij zo’n dag, is aan het einde van de dag niet iedereen meer even gezellig.

Ook ben je soms zo klaar met de zak met cadeaus, als je niet uitkijkt zijn alle pakjes binnen een half uur uitgepakt. En dat is niet wat je wilde, na al het werk dat je er aan gehad hebt.

Ik geef je 6 tips om er een gezellige, maar ook rustige pakjesavond van te maken.

Spreek met je kind een tijd af wanneer pakjesavond zal starten. Zo zit je kind niet de hele middag in spanning of er op de deur geklopt gaat worden, terwijl je pas om 18.00 of later gaat starten.
Maak het moment dat de cadeautjes komen niet te spannend. Als je kind het gebonk op de deur eng vindt, laat dan een brief bezorgen of doe net of je gebeld wordt door piet die je vertelt waar de cadeautjes liggen.
Natuurlijk eet en drink je wat lekkers op deze avond. Een grote overdaad aan eten en drinken kan echter ook voor veel onrust zorgen. Soms wil je kind maar blijven eten en is niet meer bezig met de cadeautjes (of heel vluchtig) of je kind eet zich misselijk en voelt zich echt ziek. Dat zou jammer zijn. Eet en drink wat lekkers, maar zet het af en toe aan de kant of zet niet te veel op tafel en vul het bij als het op is (of niet).
Maak eens verschillende zakken met in elke zak voor iedereen 1 of 2 cadeautjes. Onder in de zak vinden de kinderen een kort spel/ opdrachtje waardoor ze kunnen ontdekken waar de volgende zak verstopt is.
Heb aandacht voor elkaar en voor de cadeautjes die je uitpakt. Deze vragen kunnen je daarbij helpen: Wat heb je gekregen? Wat kun je daar allemaal mee doen? Waarom wilde je dit graag krijgen? Leg eens uit.
Als laatste wees dankbaar. Dankbaar voor dit mooie moment met je kinderen. Dankbaar dat je een cadeautje krijgt (wat het dan ook is). Dankbaar voor het lekkere eten en drinken. Wist je dat dankbaarheid heel dicht bij geluk zit. Door je te focussen op wat mooi is op deze avond en niet op drukte of ontevredenheid of wat er dan even niet zo gaat als je graag had gewild, wordt het een prachtige avond die jij en je kind nog lang zullen herinneren.
Ik wens je een hele fijne pakjesavond!

Wil je meer weten over hoe je drukke momenten om kunt zetten naar meer rust? Of je kind helpen meer rust en dankbaarheid te laten ervaren? Stel je vraag dan via https://info@coachinghaaren.nl/ of bel/app me op 06-28575071.

in Blog
Jolanda Sterke de Jong 14 juni 2023
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten
Blog 38: Groepsdruk